Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Strengere maatregelen om racisme in voetbalstadions aan te pakken

28 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Discriminatie woning eieren
Racisme wordt harder aangepakt in voetbalstadions. Er komen strengere regels en door inzet van meer camera’s moeten supporters beter herkend worden. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gaat ook langere stadionverboden opleggen. Bronnen melden aan de NOS dat dit de uitkomst is van het gesprek tussen het kabinet en de KNVB dat donderdagmiddag gehouden wordt.
Aanleiding voor de strengere aanpak komt door een recent incident tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Er werden zwarte piet-liedjes gezongen en oerwoudgeluiden gemaakt naar Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira toe. Minister-president Rutte zei kort daarna dat hij samen met minister Grapperhaus (Justitie) het gesprek wilde aangaan met de betrokkenen.

Pakkans omhoog

De pakkans moet omhoog en het kabinet wil daarom meer slimme camera’s die mensen kunnen herkennen en volgen. Dinsdag werd al door de Tweede Kamer geconcludeerd dat de strafrechtelijke vervolging van racisme in stadions achterblijft.
Bron: NOS/ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!