Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Strengere maatregelen om racisme in voetbalstadions aan te pakken

28-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Discriminatie woning eieren
Racisme wordt harder aangepakt in voetbalstadions. Er komen strengere regels en door inzet van meer camera’s moeten supporters beter herkend worden. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gaat ook langere stadionverboden opleggen. Bronnen melden aan de NOS dat dit de uitkomst is van het gesprek tussen het kabinet en de KNVB dat donderdagmiddag gehouden wordt.
Aanleiding voor de strengere aanpak komt door een recent incident tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Er werden zwarte piet-liedjes gezongen en oerwoudgeluiden gemaakt naar Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira toe. Minister-president Rutte zei kort daarna dat hij samen met minister Grapperhaus (Justitie) het gesprek wilde aangaan met de betrokkenen.

Pakkans omhoog

De pakkans moet omhoog en het kabinet wil daarom meer slimme camera’s die mensen kunnen herkennen en volgen. Dinsdag werd al door de Tweede Kamer geconcludeerd dat de strafrechtelijke vervolging van racisme in stadions achterblijft.
Bron: NOS/ANP

Meer over:

stadion, racisme, voetbal

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol28 nov. 2019 - 19:31

Niet alleen de pakkans moet omhoog, ook de bestraffing van dit soort zaken moet fors hoger. Van een streng uitgesproken FOEI van de rechter of een boterzacht taakstrafje ligt dit tuig echt niet wakker. Gewoon vastzetten ook als ze dan inkomen mislopen, eigen schuld dikke bult.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!