Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Strenge groepsaanpak werklozen loont

26-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_09.jpg
Nederlandse gemeenten houden het aantal langdurig werklozen onnodig hoog door vast te houden aan oude re-integratiemethoden. Kansen om mensen aan het werk te helpen en zo miljoenen te besparen blijven onbenut, stellen directeur Mark Bouma en interim-manager Bor Veen van IJmond Werkt! in De Telegraaf.
Investeren in training
Het samenwerkingsproject van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Uitgeest realiseerde vorig jaar 32 procent meer uitstroom van uitkeringsgerechtigde naar werk. Dat werd gedaan door casemanagement en individuele begeleidingstrajecten radicaal te schrappen en te investeren in groepsgewijze trainingen.
Focus
In de nieuwe methode worden langdurig werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een traject van 8 weken geholpen een baan te vinden. Volgens Veen zijn er ,,weinig ontsnappingsmogelijkheden'', waardoor de focus voortdurend ligt op betaald werk vinden. ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!