Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Streekvervoer in delen Noord-Holland en Flevoland plat

14-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
staken 930x520
In delen van Noord-Holland en Flevoland rijden donderdag geen streekbussen. De actie is onderdeel van de estafettestakingen voor een betere cao die de afgelopen weken steeds in een ander deel van het land plaatsvonden. De staking treft donderdag reizigers in de regio's Zaandam en Almere die gebruikmaken van het streekvervoer van Connexxion, Keolis en EBS.

Loonsverhoging

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en om de 2,5 uur een (plas)pauze. Afgelopen maandag kwamen de werkgevers deels tegemoet aan die eis met de toezegging dat de werkroosters zo worden aangepast dat er elke 2,5 uur gelegenheid en een voorziening is om naar het toilet te gaan.
Maar een woordvoerder van de FNV zegt dat die toezegging de bond nooit officieel heeft bereikt. Daarnaast vindt de FNV dat de toezegging te vaag omschreven is en specifieker ingevuld moet worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!