Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Straling iPhone 12 soms te hoog, Apple heeft update om issue te verhelpen

29-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1834 keer bekeken
  •  
iphone 12 gamen 930 x 520

In Nederland komt er voorlopig geen verbod op de verkoop van de iPhone 12. Weliswaar zijn de stralingsniveaus van de telefoon soms te hoog maar volgens de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) zorgt dit niet voor acute gezondheidsrisico's. Apple heeft inmiddels een update voor de problematiek, werd vrijdagmiddag bekend.

De Franse overheid is tevreden over deze update die te hoge stralingsniveaus moet tegengaan. Tests hebben uitgewezen dat de smartphone van Apple zo weer voldoet aan de Europese normen, meldt de voor radiofrequenties verantwoordelijke toezichthouder ANFR.

Update 

Apple moet de software-update nu doorvoeren bij alle klanten met een iPhone 12. Als dat is gebeurd, heft Frankrijk het verkoopverbod op. In Nederland kwam het niet tot een verkoopverbod. De Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) stelde weliswaar vast dat de iPhone 12 soms te veel straling afgeeft, maar volgens de Nederlandse toezichthouder levert dit geen acute gezondheidsrisico's op.

Waarschijnlijk volgt Nederland Frans oordeel

Nu de Franse ANFR de update van Apple voldoende vindt, volgt Nederland dit oordeel waarschijnlijk. De RDI zei eerder deze week dat Frankrijk het voortouw zal nemen in het beoordelen van de iPhone 12. ANP

artikel bijgewerkt 28-09

Meer over:

apple, iphone, straling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

aad piraat
aad piraat29 sep. 2023 - 10:05

Verdienmodel gaat boven welzijn en gezondheid.

rialome
rialome29 sep. 2023 - 9:42

Oké wel erg die stralingen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!