Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Straks geen hoofdluis meer te vinden'

26-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4413597.jpg
,,Als ouders regelmatig het haar van hun kinderen doorkammen, is er straks geen hoofdluis meer te vinden.'' Projectmanager en moeder Ingrid Ligthart had genoeg van hoofdluis op school en richtte het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) op. Sinds vrijdag is met die vereniging de jacht op de hoofdluis officieel geopend.
Volgens Ligthart is er in Nederland geen instantie die het aantal besmettingen van hoofdluis bijhoudt. Het Landelijk Steunpunt gaat dit daarom registreren en heeft plannen voor een wetenschappelijk onderzoek naar de parasiet, uitgevoerd door het Erasmus MC in Rotterdam. ,,Vermoedelijk krijgt elk jaar ongeveer 10 procent van de basisschoolkinderen te maken met het vervelende beestje.'' Het LSH wil dat percentage in vijf jaar terugbrengen naar 1.
,,Als alle ouders de haren van hun kinderen bijvoorbeeld na de zomervakantie doorkammen, zijn we, denk ik, binnen vijf jaar van het beestje af. De luis moet gestructureerd en preventief aangepakt. Niet pas als de besmetting al heeft plaatsgevonden.''
Het LSH gaat ouders actief voorlichten zodat die zich beter kunnen voorbereiden op het beestje. Zo organiseert de vereniging op 14 oktober een Landelijke (anti) Luizendag.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!