Kassa

Storm zorgt opnieuw voor schade

04-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_storm1.jpg
De eerste storm van het nieuwe jaar zorgde vrijdag op meerdere plekken in Nederland voor schade. Vooral in het oosten van Nederland, en dan met name de regio Twente, had de brandweer het druk. In het centrum van Enschede waaide een groot deel van een dak van een woning en stortte een stal in. De 70 koeien die in de stal stonden, konden bijtijds worden gered.
Schade
Ook op andere plekken in Enschede was er flinke schade. ,,De nok van mijn dak is eraf'', aldus een bewoonster van een huis aan de Elferinksweg, in de wijk Stadsveld. ,,Er liggen veel dakpannen op straat en mijn schutting is ongeveer 1 meter naar achteren geschoven.'' Lang duurde de storm niet. ,,We hebben hier drie keer een flits en donder gehad. Ik dacht eerst ook dat de schade wel meeviel'', aldus de vrouw. Bij een bewoonster aan de overkant van de straat sneuvelde de voorruit.
Meldingen
De brandweer Twente kreeg ruim 100 meldingen van omgewaaide bomen en deels weggewaaide daken. De meeste meldingen kwamen uit Enschede, Haaksbergen en Hengelo. Voor zover bekend raakte niemand gewond, aldus de brandweer Twente.
Ede
In het Gelderse Ede viel de stroom uit in de wijk Rietkampen. 4000 huishoudens werden getroffen. Na 20 minuten was de stroom terug.
Zeeland
Op de Oosterschelde ging het onweer gepaard met een windvlaag van 169 kilometer per uur. Ook elders kwamen zeer zware windstoten voor. Dat is zeer uitzonderlijk voor januari.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!