Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Storingen DigiD verholpen, belastingaangifte doen kan weer

03-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1091 keer bekeken
  •  
belastingdienst_digid

De inlogproblemen met DigiD zijn verholpen. De afgelopen dagen wilden mensen massaal hun belastingaangifte doen, maar dit werd ernstig bemoeilijkt door de problemen. Nu moet dit weer probleemloos lukken.

Het inlogsysteem voor DigiD raakte regelmatig overbelast, waardoor aangifte doen soms niet mogelijk was. Een woordvoerster van Logius, de beheerder van DigiD, zegt dat de storingen inmiddels zijn opgelost.

Inlogcapaciteit uitgebreid

Donderdag heeft Logius de inlogcapaciteit stapsgewijs verhoogd om de storingen te verhelpen. Woensdag wilde het bedrijf de capaciteit niet verder uitbreiden omdat toen het risico bestond dat DigiD helemaal niet meer zou werken.

Logius meldde eerder dat het systeem vanaf woensdagavond is geanalyseerd en verder geoptimaliseerd. Hierdoor kon het systeem een capaciteitsverhoging daarna wel aan.

Tot die verhoging kon het systeem 400.000 inlogpogingen per uur aan. Hoeveel mensen na de opschaling konden inloggen is niet bekend.

Door de problemen was het ook moeilijker om in te loggen bij andere organisaties waarbij DigiD nodig is, zoals zorgverzekeraars en uitkeringsinstantie UWV. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!