Kassa

Storingen DigiD verholpen, belastingaangifte doen kan weer

03-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1003 keer bekeken
  •  
belastingdienst_digid

De inlogproblemen met DigiD zijn verholpen. De afgelopen dagen wilden mensen massaal hun belastingaangifte doen, maar dit werd ernstig bemoeilijkt door de problemen. Nu moet dit weer probleemloos lukken.

Het inlogsysteem voor DigiD raakte regelmatig overbelast, waardoor aangifte doen soms niet mogelijk was. Een woordvoerster van Logius, de beheerder van DigiD, zegt dat de storingen inmiddels zijn opgelost.

Inlogcapaciteit uitgebreid

Donderdag heeft Logius de inlogcapaciteit stapsgewijs verhoogd om de storingen te verhelpen. Woensdag wilde het bedrijf de capaciteit niet verder uitbreiden omdat toen het risico bestond dat DigiD helemaal niet meer zou werken.

Logius meldde eerder dat het systeem vanaf woensdagavond is geanalyseerd en verder geoptimaliseerd. Hierdoor kon het systeem een capaciteitsverhoging daarna wel aan.

Tot die verhoging kon het systeem 400.000 inlogpogingen per uur aan. Hoeveel mensen na de opschaling konden inloggen is niet bekend.

Door de problemen was het ook moeilijker om in te loggen bij andere organisaties waarbij DigiD nodig is, zoals zorgverzekeraars en uitkeringsinstantie UWV. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tjaart
tjaart5 mrt. 2023 - 13:12

Eerst beweerde Logius dat uitbreiden niet veilig kan en een dag later kon het ineens wel . Digid is momenteel zo belangrijk en veel gebruikt , dat overbelasting niet mogelijk zou moeten zijn . Overigens was het ook niet erg slim , dat zovelen zo'n haast hadden met aangifte terwijl ze een maand de tijd hebben om de voordelen te kunnen benutten . Sterker nog : Aangeraden wordt om het de tweede helft van maart te doen , omdat eventuele foutjes dan hersteld zijn . Nu niet allemaal op 16 maart inloggen he?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!