Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Storing in duizend parkeerautomaten Rotterdam

04-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
parkeermeter_02.jpg
Automobilisten kunnen bij duizend van de in totaal drieduizend parkeerautomaten in Rotterdam niet betalen. In de automaten is een storing ontstaan, nadat ze voor de jaarwisseling waren uitgeschakeld. Dat heeft een woordvoerder van Stadstoezicht dinsdag laten weten.
Volgens de zegsman kan bij de automaten in het centrum gewoon worden betaald. Daar was wel een storing, maar die is inmiddels opgelost. De nu nog defecte automaten staan in de andere wijken van de stad. Bij de parkeerautomaten die getroffen zijn door de storing, staat in het display de tekst 'Buiten gebruik, niet betalen'.
Rotterdam sloot vorige week drieduizend parkeerautomaten af om vuurwerkschade zoveel mogelijk te voorkomen. Bij het opnieuw starten van machines is in de software een storing ontstaan. Het is nog onduidelijk hoe lang de storing duurt. ,,We werken er met man en macht aan'', aldus de woordvoerder.
Hij kan niet zeggen hoe groot de schade dagelijks is. ,,De getroffen automaten staan door de hele stad en elke automaat heeft zijn eigen omzet. De automaten in het centrum leveren doorgaans het meeste op.'' Rotterdam verdient met de parkeerautomaten jaarlijks tussen de 25 en 30 miljoen euro. ,,De schade loopt dus al snel op.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!