Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Storing IBAN treft zorgverzekeraars

04-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_vgz_01.jpg
Door een technische fout bij de overgang naar het nieuwe Europese bankrekeningnummer IBAN is begin november bij 150.000 klanten van zorgverzekeraars VGZ en Univé geen zorgpremie of betaling van het eigen risico afgeschreven. Dat bevestigde een woordvoerster van moederbedrijf Coöperatie VGZ woensdag, na berichtgeving van de NOS.
Acceptgiro
Het gaat in totaal om zo'n 35 miljoen euro. ,,Dat is een hoog bedrag, maar niet zo hoog dat het ons in de financiële problemen kan brengen", stelt de zegsvrouw. Volgens haar zijn de automatische incassobetalingen bij de betreffende klanten niet uitgevoerd. Deze klanten hebben inmiddels een uitlegbrief en een acceptgiro thuisgestuurd gekregen om het verschuldigde bedrag alsnog over te maken. Zij krijgen daarvoor tot in januari de tijd.
Coöperatie VGZ is naar eigen zeggen de tweede grote zorgverzekeraar van Nederland. Het concern heeft ongeveer 4,2 miljoen klanten.
ANP

Meer over:

univé, vgz, diginieuws, iban
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!