Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Storing drukt omzet Vodafone Nederland

20-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vodafone_brand_10.jpg
Telecombedrijf Vodafone Nederland heeft minder omzet geboekt in het afgelopen kwartaal, mede als gevolg van een grote storing begin april. Dat maakte Vodafone, na KPN het grootste mobieletelecommunicatiebedrijf in Nederland, vrijdag bekend.
Oorzaken
De omzet in het eerste kwartaal (van april tot en met juni) kwam uit op 469 miljoen euro, een daling van 1,5 procent. Behalve door de storing werd de afname ook veroorzaakt door een terugval in bellen en sms’en. Dat werd deels gecompenseerd door een stijging van het totale dataverkeer op het Vodafonenetwerk. Consumenten gebruikten 35 procent meer data dan in het hetzelfde kwartaal vorig jaar.
Het totale aantal aansluitingen kwam uit op ruim 5,3 miljoen, een groei van 3 procent.
Storing
Vodafone kampte begin april met een zware storing als gevolg van een brand naast een netwerklocatie in Rotterdam. Daardoor konden abonnees van het bedrijf dagenlang niet bellen.
De omzetdaling bij Vodafone Nederland was kleiner dan bij moederconcern Vodafone Group. De kwartaalomzet van de groep daalde met bijna 8 procent tot 10,76 miljard pond (13,8 miljard euro). Dat werd vooral veroorzaakt door aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in Zuid-Europa. ,,De groei in Duitsland en Turkije werd tenietgedaan door dalingen in bijna alle andere markten, met name in Italië, Spanje, Griekenland en Portugal'', aldus Vodafone.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!