Kassa

'Stoppen alzheimeronderzoek teleurstellend'

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bejaarde dement 930 x 520
Alzheimer Nederland vindt het teleurstellend dat het farmaceutisch bedrijf Pfizer zich terugtrekt uit het medicijnonderzoek voor de ziekte van Alzheimer. Het bestrijden van de ziekte is ,,een van de grootste uitdagingen van deze tijd'', stelt de belangenorganisatie in een reactie.

Zakelijke keuze

Pfizer wil zich meer richten op de gebieden waar het bedrijf wél toonaangevend leider is in vergelijking met andere farmaceuten. ,,Aangezien de andere internationale farmaceutische bedrijven wel investeren in medicijnonderzoek, kunnen we ons voorstellen dat dit vanuit Pfizer een zakelijke keuze is geweest'', aldus Alzheimer Nederland.
In Nederland hebben 270.000 mensen een vorm van dementie. Van hen heeft 70 procent Alzheimer. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren verdubbelen door de vergrijzing. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol10 jan. 2018 - 13:39

Dit ia het directe gevolg van ziektezorg en medicijnen in particuliere handen. De bedrijven interesseert het geen ene moer of er patiënten mee geholpen zijn, ze willen alleen maar winst maken. Onderzoek hoort op universiteiten, na goed resultaat door niet op winstbejag uit zijnde overheidsbedrijven laten fabriceren met directies op bakenende niveau. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!