Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stop met consumentenvuurwerk'

03-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vuurwerk2_03.jpg
Er moet een verbod op consumentenvuurwerk komen. Dat zei oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis in Rotterdam. Hij deed die oproep vrijdag in Nieuwsuur namens het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Daarbij zijn alle oogartsen aangesloten.
,,We betalen met ons kleine landje ieder jaar een veel te hoge prijs in de vorm van afgerukte handen en blinde ogen. Dan kan niet de bedoeling zijn van een feestje"', zei De Faber. Hij deed een oproep aan politiek Den Haag om haar verantwoordelijkheid te nemen.
Oogbeschadiging
Tijdens de nacht van oud en nieuw zijn bij het Oogziekenhuis in Rotterdam zeven mensen binnengebracht van wie een oog ernstig beschadigd is geraakt door vuurwerk. De slachtoffers hebben blijvend verminderd zicht of een oog dat volledig blind wordt. In enkele gevallen moeten artsen mogelijk een oog verwijderen. Geen enkel slachtoffer had een vuurwerkbril op.
'Gijzeling'
De Faber zegt dat de kleine minderheid die vuurwerk afsteekt de rest van de feestvierders op straat ,,in gijzeling houdt''. Volgens Leo Groenveld, voorzitter van de vuurwerkbranche, zorgt vooral het illegale vuurwerk voor problemen. De Faber is het daar niet mee eens.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!