Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stookverbod wegens droogte in oosten van het land

20-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3480053.jpg
Gemeenten in Overijssel en Gelderland hebben een stookverbod ingesteld wegens de aanhoudende droogte. Boven bosrijke gebieden worden patrouillevluchten uitgevoerd.
Dat meldden de veiligheidsregios Twente, IJsselland en de brandweer Gelderland-Midden maandag. Open vuren zijn verboden en er mag voorlopig geen gebruik gemaakt worden van verleende stookontheffingen. Bij aanhoudende droogte kan een kleine brand zich snel ontwikkelen tot een omvang die uit de hand loopt, zo stelt de brandweer.
Boven de Overijsselse bossen worden met een verkenningsvliegtuig eventuele beginnende branden gespot. Ook boven de Veluwe worden verkenningsvluchten uitgevoerd. Voor de lokale brandweerkorpsen betekent de afgekondigde 'code droog' extra waakzaamheid en in geval van brand worden sneller extra voertuigen ingezet voor assistentie.
Op de Ginkelse Heide bij Ede brak maandagmiddag een kleine heidebrand uit. De brandweer rukte met zes tankautospuiten uit en had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend. Het vuur vernielde enkele hectares heide.
Het is nog onduidelijk hoe lang het stookverbod duurt. De luchtvochtigheid zal regelmatig worden gemeten. Afgelopen weekend woedden er in de Overijsselse dorpen De Lutte en Glanerbrug al kleine brandjes in natuurgebieden, die de brandweer overigens snel onder controle had. Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!