Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stoffen met 'rooksmaak' schadelijk voor gezondheid

06-04-2009
leestijd 1 minuten
74 keer bekeken
2962470.jpg
De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft bezwaar tegen het gebruik van twee soorten smaakstoffen. Het gaat om stoffen die gebruikt worden om een 'rooksmaak' aan voedsel geven. Dit meldde de EFSA maandag.
De twee smaakstoffen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Vroeger werd voedsel vooral gerookt om het langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt een kunstmatige rooksmaak vooral toegevoegd om de smaak van voedsel te veranderen, bijvoorbeeld bij vlees, vis, soepen en sauzen.
Het onderzoek van de EFSA is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Resultaten van onderzoek naar meer smaakstoffen worden tegen het einde van 2009 verwacht.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Al 100 jaar voor