Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Stint kan met nieuwe regels weer weg op

17 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuut
stint 930 520
De stint kan voor het volgende schooljaar weer de weg op. De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen van de elektrische bolderkar die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft voorgesteld.
De nieuwe regels komen er na het dodelijk ongeval met de stint vorig jaar september in Oss, waarbij vier kinderen omkwamen. De bolderkar mag sinds oktober niet meer de weg op, omdat die niet veilig is. De oorzaak van het ongeval in Oss is nog niet duidelijk.

'Snel op de weg'

De Kamer wilde de stint graag weer snel op de weg zien. Veel kinderopvanglocaties gebruikten de wagen. Er gaan onder meer nieuwe, strengere technische eisen gelden voor de stint. Verder komen er nieuwe regels voor de toelatingsprocedure en komt er toezicht op de aangepaste voertuigen.

Inzittenden

De minister wilde het aantal inzittenden beperken tot acht, maar gaat op verzoek van de Kamer toch kijken of dat er tien kunnen worden. Van Nieuwenhuizen wil dan wel harde afspraken met de kinderopvang maken over een rijvaardigheidstest en veilige routes. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!