Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Stille sanering bij Rabobank'

19 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
rabobank-930x520
Bij Rabobank verdwijnen mogelijk meer banen dan de bank zelf zegt. Vakbond De Unie zegt dat er komende jaren nog 15.000 arbeidsplaatsen weggestreept worden, terwijl de bank zelf spreekt van een banenverlies van circa 12.000. Een woordvoerder van Rabobank ontkent het bericht.
Het verschil zit hem in 3000 banen die volgens De Unie verdwijnen ,,vanwege een zogenaamde kwalitatieve mismatch''. Het zou gaan om medewerkers die naar hun eigen plek moeten solliciteren, omdat de bank ze niet meer geschikt acht voor hun aan verandering onderhevige functie.
,,Onzin'', reageert de zegsman van Rabobank. Hij stelt dat er niet meer banen verdwijnen dan eerder aangekondigd. Rabobank liet in december weten komende drie jaar 9000 voltijdsbanen te schappen. Daarnaast moeten er volgens de bank nog 2900 banen uit, als gevolg van een eerder ingezette reorganisatie. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!