Kassa

Stijging woninghuren ondanks coronacrisis

08-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huur woning huis flat appartement
De huur gaat bij veel mensen per 1 juli omhoog ondanks de coronacrisis. De huurstijgingen zijn volgens de verhuurders gematigder vanwege de pandemie. De Woonbond zegt meldingen te krijgen van forse verhogingen. Dat meldt het FD.
Veel huurders in Nederland hebben de afgelopen weken weer de jaarlijkse huurverhogingbrief gekregen. Huurdersorganisaties hadden erop aangedrongen de huren voorlopig niet te verhogen. Veel huurders verwachten door de coronacrisis namelijk een inkomensdaling.

Gemiddeld 2,5 procent

Woningcorporaties verhogen de huur per 1 juli met gemiddeld 2,5 procent, meldt corporatievereniging Aedes op basis van een enquête onder 166 corporaties. Belangenvereniging Vasthoed Belang zegt dat particuliere beleggers de huren veelal gematigd verhogen.
Volgens Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, komen er aardig wat meldingen binnen van huren die met de volle mep verhoogd worden. Het gaat vaak om de inflatie met daarbij vijf procentpunt bovenop, aldus Jansen. Volgens hem is dat sowieso bizar hoog, maar in deze tijd al helemaal. De Woonbond is er dan ook nog niet van overtuigd dat alle verhuurders hun huurverhoging matigen.
Bron: FD/ANP

Meer over:

huur, huurverhoging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!