Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stijging wachttijden in ggz baart zorgen

11-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
man boosheid ggz gezondheidszorg 930
Sinds vorig jaar november zijn de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg voor de meeste diagnose groepen gelijk gebleven of gedaald. Toch zijn er zorgen over de behandeling van zogeheten pervasieve stoornissen, zoals autisme.
De wachttijden zijn ten opzichte van november in die diagnosegroep met vier weken gestegen, blijkt uit monitoring door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierdoor valt de gemiddelde wachttijd voor de behandeling van pervasieve stoornissen het meest op, meldt de zorgautoriteit. Maar in maart waren de gemiddelde wachttijden voor vier andere diagnosegroepen ook hoger dan de norm.

Zorgen

"Wij maken ons hier zorgen over en benadrukken dat de wachttijden voor deze groepen structureel omlaag moeten. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars, ondersteund door de Landelijke Stuurgroep, zijn hiervoor aan zet", meldt de zorgautoriteit. De NZa gaat onderzoeken of zorgverzekeraars zich voldoende inzetten om de wachttijden terug te dringen.
De wachttijd voor de basis-ggz is, met een gemiddelde van negen weken, gelijk gebleven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!