Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stijging verkoop snorfietsen, daling bromfietsen

19-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vespa snorfiets 930x520
De verkoop van nieuwe snorfietsen zit in de lift. Voor het tweede jaar op rij zijn er meer exemplaren verkocht.
In de eerste elf maanden van 2016 zijn 45.018 snorfietsen aangeschaft. In heel 2015 waren dat er 42.575. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging en BOVAG.
Verkoop bromfietsen daalt
De verkoop van bromfietsen daalde. Tot en met november 2016 zijn 16.318 bromfietsen verkocht. Dat zijn er ruim 400 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In 2014 en 2015 groeide de bromfietsverkoop nog.
Drukte op de weg
In totaal rijden er in Nederland nu circa 1,2 miljoen snor- en bromfietsen. 66 procent van de berijders is ouder dan 35 jaar. Ze gebruiken de voertuigen op regelmatige basis voor woon-werk- en stadsverkeer, in plaats van de auto. Volgens de Bovag zijn er meer snorfietsen verkocht vanwege de drukte op de weg. ,,Dit is een goed alternatief voor de auto. Je staat met de snorfiets niet in de file en hebt geen parkeerproblemen'', aldus een woordvoerder. ,,Veel mensen kopen een snorfiets ook vaak naast een auto en hebben dan meer keuze.''
Er is niet echt een duidelijk reden waarom de verkoop van bromfietsen is gedaald. ANP

Meer over:

snorfiets
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!