Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stijging thuiswonende studenten zet door

30-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_studenten.jpg
Studenten gaan minder snel op kamers wonen. Uit nieuwe cijfers van het kenniscentrum voor studentenhuisvesting Kences blijkt dat dat ook geldt voor tweedejaars studenten. Een gevolg van het thuiswonen is dat de druk op het openbaar vervoer verder toeneemt, schrijft de Volkskrant zaterdag.
Daling
Van de eerstejaars studenten verliet vorig jaar 26 procent het ouderlijk huis tegen 38 procent een jaar eerder. Van de tweedejaars studenten woonde 37 procent vorig jaar op kamers. Een jaar eerder, bij de laatste lichting met een studiebeurs, was dat nog 49 procent, zo blijkt uit het onderzoek van Kences.
Leenstelsel
,,Op kamers gaan wordt minder vanzelfsprekend'', concludeert directeur Ardin Mourik van Kences. ,,Dat komt door het leenstelsel.'' Ook de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) noemt dat een van de schadelijke gevolgen. ,,Nu kiezen studenten er niet voor vanwege de financiën'', zegt voorzitter Tariq Sewbaransingh.
Bron: Volkskrant/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!