Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Stijging slimme apparaten in Nederlandse huishoudens door corona

5 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 smart home

Door de coronacrisis zijn slimme toepassingen voor thuis niet aan te slepen. Nederlandse huishoudens hebben dit jaar flink geïnvesteerd in zaken als routers en wifi-signaalversterkers, om zo overal in huis snel en stabiel internet te krijgen, blijkt uit de Smart Home Monitor van marktonderzoeker GfK.

De markt voor routers en wifi-boosters is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, stelt GfK. Zo waren er tijdens de lockdown uitschieters van 500 tot zelfs 700 procent in het aantal verkopen. Andere slimme apparaten, zoals een op afstand bedienbare thermostaat, slimme deurbel, lampen en beveiligingscamera's, worden steeds meer verkocht.

Bijna een derde van de Nederlanders weet inmiddels waar een slim huis voor staat. Een grote groep mensen verwacht dan ook binnen twee jaar een volledig slim huis te hebben, een huis waarin alle apparatuur op afstand bediend kan worden. Volgens GfK bezitten de Nederlandse huishoudens gemiddeld al vijf slimme apparaten. Nederlanders zijn ook minder bang gehackt te worden. Daarnaast is er volgens GfK een stijgende interesse in Smart Tracking voor het volgen van bijvoorbeeld fietsen en huisdieren. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz5 okt 2020 - 16:45

Routers en wifi versterkers zijn geen slimme apparatuur. maar standaard netwerk apparatuur.