Kassa

Stichting De Ombudsman stopt dit jaar

10-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
logo_ombudsman.jpg
De Raad van Toezicht van Stichting De Ombudsman heeft besloten om de de activiteiten van Stichting De Ombudsman in 2013 te beëindigen. Aanleiding daartoe zijn de wegvallende subsidies van de omroepen en patiëntenorganisaties waar geen alternatieve inkomsten
tegenover staan.
Laatste redmiddel
Tot op het laatst is geprobeerd andere bronnen aan te boren omdat de landelijk werkende Stichting De Ombudsman voor veel mensen vaak het laatste redmiddel is om sociale en juridische problemen tot een goede oplossing te brengen. Bij zowel de ministeries als andere organisaties bleek er geen ruimte te zijn om de continuïteit van Stichting De Ombudsman te verzekeren, zodat het perspectief voor 2013 uitermate slecht is.
Geen bemiddeling
Dat betekent dat er voor talloze mensen, veelal in een kwetsbare positie, geen organisatie meer is die hen ondersteunt en voor hen bemiddelt in complexe situaties. Juist in een tijd waarin het beroep op de dienstverlening van Stichting De Ombudsman toeneemt, is het extra wrang dat De Ombudsman als gevolg van bezuinigingen de activiteiten moet beëindigen.
Actuele informatie
Stichting De Ombudsman heeft in het 40-jarig bestaan talloze televisieprogramma’s van actuele informatie voorzien over misstanden en onrechtvaardige situaties. Met degelijke onderzoeksrapporten wist De Ombudsman vaak als eerste de vinger op de zere plek te leggen, zoals de positie van letselschadeslachtoffers of de gemeentelijke praktijken van het onterecht hanteren van financiële voorwaarden bij Wmo-voorzieningen . Belangrijker nog is dat door tussenkomst van Stichting De Ombudsman mensen weer aan de slag konden en hun plaats in de samenleving terug hebben gekregen.
Aan deze onmisbare functie komt helaas een einde. Stichting De Ombudsman zal haar activiteiten uiterlijk per 1 juni beëindigen. In de tussenliggende periode zal bezien worden welke mogelijkheden er zijn om een deel van de activiteiten elders onder te brengen, zodat zowel voor medewerkers als voor cliënten mogelijk een passende oplossing kan worden gevonden. De Ombudsman
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!