Kassa

Steun voor woningbezitter in acute geldnood

  •  
30-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4245086.jpg
Woningbezitters die buiten hun schuld om in betalingsproblemen komen, bijvoorbeeld door ontslag, kunnen tijdelijk van hun hypotheeklast af. De steunmaatregel geldt alleen voor woningeigenaars met een Nationale Hypotheekgarantie.
Zij kunnen een beroep doen op een fonds dat hun rentelasten en aflossingsverplichting tijdelijk overneemt. De zogenoemde Woonlastenfaciliteit bestaat al, maar wordt in de praktijk weinig gebruikt. Het kabinet heeft daarom vrijdag besloten de faciliteit te vereenvoudigen, zodat meer woningbezitters een beroep doen op de regeling.
Het kabinet sluit nieuwe steunmaatregelen voor de woningmarkt niet uit. Of die er ook komen, zal duidelijk worden in de zogeheten voorjaarsnota, de laatste bijstelling van de lopende begroting.
De ministerraad heeft vrijdag ook besloten dat woningcorporaties makkelijker bouwprojecten kunnen overnemen als de commerciële initiatiefnemers ervan dreigen af te haken. Die woningen kunnen vervolgens worden verhuurd.
Tot nu toe mochten de corporaties koopwoningen van commerciële investeerders overnemen tot een prijs van 200.000 euro. Die grens wordt tijdelijk verhoogd. De details van deze maatregel worden uitgewerkt in overleg met de gemeenten en de Europese Commissie.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!