Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steun voor besluit over afronden belminuten

25-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
bellen_smsen_06.jpg
Enkele politieke partijen die eerder zeer kritisch waren over het naar boven afronden van belminuten door telecomaanbieders, leggen zich er voorlopig bij neer dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) dit niet gaat verbieden. Dat bleek woensdag tijdens een begrotingsdebat.
Begin deze maand voelden VVD, PvdA, D66 en GroenLinks Verhagen aan de tand over de praktijk dat aanbieders zoals Vodafone of KPN klanten bij bepaalde abonnementen voor 2 minuten laten betalen als die 61 seconden belt. D66 wilde dat hieraan een einde komt, en ook de PvdA deed een pleidooi voor 'eerlijk betalen'.
Verhagen liet eerder deze week weten geen verbod te willen. Tegelijk zei hij dat aanbieders steeds vaker abonnementen verkopen waarbij wordt afgerond. Hij wil dat de telecombedrijven genoeg belabonnementen blijven aanbieden waarbij een klant gewoon per seconde betaalt. Hij geeft ze tot begin volgend jaar dat te doen, anders dwingt hij dat af. PvdA en D66 toonden zich tevreden en spraken van een ,,stevige toezegging''.
Ruim een half jaar geleden richtte de verontwaardiging van de Tweede Kamer zich nog op het feit dat steeds meer telecombedrijven contracten aanboden waarbij belminuten werden afgerond.
Kassa
In de uitzending van 4 september toonde Kassa aan dat u voortaan fors duurder uit kan zijn als uw provider per minuut afrondt. U bent namelijk veel sneller door uw belbundel heen dan voorheen en daardoor belt u meer buiten de bundel tegen een hoger tarief. In de uitzending van 18 september blijkt dat de eerdere uitzending van Kassa veel stof heeft doen opwaaien. In de uitzending van 23 oktober laat KPN weten dat de klanten van KPN en Hi die het gevoel hebben dat ze niet goed zijn geïnformeerd over de minutenafronding de mogelijkheid krijgen om naar hun oude abonnement terug te gaan. 23 november liet Vodafone weten dat vanaf 1 januari 2011 klanten bij Vodafone weer kunne kiezen voor een abonnementsvorm die per seconde afrekent. ANP/ Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!