Kassa

Steun bouw en techniek vanaf september nodig: grote corona-klap volgt nog

15-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw 2 1127
Onder meer bedrijven in de bouw en techniek pleiten voor speciale overheidssteun vanaf september. Deze bedrijven verwachten na de zomer te maken te krijgen met de 'echte klap' van de coronacrisis. Dat staat in een brief die namens brancheorganisaties vandaag wordt aangeboden aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, meldt radiozender BNR. 
Bedrijven zijn deze zomer nog bezig om bestaande opdrachten weg te werken, lichten ruim tiental brancheverenigingen toe in de brief. Na de bouwvakantie zullen pas de ergste klappen optreden, waarschuwt sectoreconoom Sonny Duijn van ABN AMRO. Hij wijst naar de tijdelijke tegemoetkoming in loonkosten vanwege het coronavirus, de zogeheten NOW-regeling. Maar volgens hem houdt de regeling geen rekening met de situatie in de bouw en is nog niet duidelijk hoe een verlenging van de maatregel eruit gaat zien.

Het ergste moet nog komen

Sonny Duijn schat in dat de bouw voor 600 miljoen euro aan omzetdaling heeft ingegeven via de NOW-regeling. Vergeleken met de totale 45 miljard euro omzetdaling die is opgegeven door alle bedrijven in Nederland is dat relatief weinig, aldus Duijn. De mindere behoefte aan steun is te wijten aan het feit dat het ergste voor de bouw nog moet komen.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!