Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sterkste stijging in decennium voor cao-lonen

02-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld munten euro 1127
Het afgelopen jaar zijn de cao-lonen in Nederland met 2,5 procent gestegen. Dat is de sterkste stijging van het hele decennium, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Wel zijn de lonen, zo lijkt het, voor het eerst in vijf jaar minder gestegen dan de consumentenprijzen.
De stijging is te zien bij de uurlonen inclusief bijzondere beloningen. Vooral in de horeca, bij waterbedrijven en in het afvalbeheer kregen werknemers een stuk meer betaald. Bij die beroepen was er sprake van een stijging van 3,1 procent. De laagste loonstijging, met 1,6 procent, betrof de informatie- en communicatiebranche.
De trend van de loonstijging is al eerder ingezet. Het loon loopt al sinds de tweede helft van 2017 elk kwartaal op. Het CBS heeft gegevens over de eerste elf maanden van het afgelopen jaar. Tot en met november lagen de consumentenprijzen 2,6 procent hoger dan in dezelfde periode in 2018. Op 9 januari maakt het CBS het hele jaarcijfer van de consumentenprijzen bekend. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!