Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sterke groei aantal buitenlandse toeristen

17-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tulpen_nederland_02.jpg
Het aantal toeristen dat in Nederland in logiesaccommodaties overnachtte, is in 2014 voor het vijfde jaar op rij toegenomen. De stijging werd vooral veroorzaakt door buitenlandse toeristen.
Grootste groei van Europese landen
Zo'n 14 miljoen mensen brachten een bezoek aan ons land, om hier een of meerdere nachten door te brengen. Dat waren er 8,9 procent meer dan in 2013. Die groei van het inkomende toerisme was het grootst van alle Europese landen.
Dat blijkt dinsdag uit het Trendrapport Toerisme, recreatie en vrije tijd 2015. Het rapport is opgesteld door het CBS, vrijetijdsorganisaties NRIT Media, CELTH en NBCT Holland Marketing.
In totaal kwam het aantal toeristen in Nederland vorig jaar uit op 35,9 miljoen. Dat betekent een stijging van 5,3 procent vergeleken met 2013.
2015
In 2015 zette de groei van het aantal buitenlandse gasten dat hier in hotels, pensions, jeugdherbergen, groepsaccommodaties en op campings verbleef, verder door. In de eerste zes maanden van dit jaar overnachtten er 7,1 procent meer buitenlandse gasten dan in dezelfde periode in 2014. Met 11,3 procent groeide het aantal Duitse vakantiegangers het meest van alle landen. Samen met België (+ 9,3 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+ 10.5 procent) waren deze landen goed voor meer dan de helft van de buitenlandse toeristen die naar Nederland kwamen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!