Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sterk vierde kwartaal autoverkopen

05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_zwart_09.jpg
Importeurs van nieuwe personenauto’s in Nederland hebben hun omzet in het laatste kwartaal van vorig jaar sterk zien toenemen. In oktober steeg de omzet met ruim 10 procent, oplopend tot 35 procent in december vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Omzetdaling
Ondanks het sterke vierde kwartaal daalde de omzet in heel 2013 met 10 procent. Dealers verkochten in december ruim tweemaal zoveel personenauto’s. De omzettoename hangt samen met het feit dat de bijtellingregels voor privégebruik per 1 januari 2014 zijn aangescherpt. Over het hele jaar namen de autoverkopen met ruim 17 procent af.
Semi-elektrische auto's populair
In december zijn ruim 39.000 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, een stijging van maar liefst 115 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral semi-elektrische auto’s, waaronder de Mitsubishi Outlander en de Volvo V60 Hybrid, deden het goed. Het totaal aantal verkochte nieuwe personenauto’s kwam in 2013 uit op ruim 417.000.
Verkoop in Europa
In Europa daalden de verkopen vorig jaar met bijna 2 procent. In Cyprus het meest (35 procent), gevolgd door Nederland (17 procent). Ook in Luxemburg, Italië, Frankrijk en Duitsland daalden de verkopen. In het Verenigd Koninkrijk, Estland en Portugal namen de verkopen van nieuwe personenauto's met ruim 10 procent toe. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!