Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

StemWijzer druk bezocht

19-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stemwijzer-groot.jpg
Ruim 300.000 unieke gebruikers hadden vrijdag de StemWijzer van het Instituut voor Publiek en Politiek op internet ingevuld. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Sinds amper tien dagen zijn alle circa 55 gemeenten en deelgemeenten die meedoen, online.
Volgens de zegsman vullen erg veel mensen de StemWijzer in. Het lijkt er zelfs op dat meer personen dan ooit voor de gemeenteraadsverkiezingen gebruik gaan maken van het programma. In 2006 verstrekte de StemWijzer ruim 1,1 miljoen adviezen.
Bezoekers van de internetsite kunnen aangeven in welke gemeente ze wonen. Ze moeten vervolgens hun mening geven over een aantal actuele kwesties die daar spelen. Als ze dat hebben gedaan, krijgen ze een advies over welke politieke partij het beste bij hen past.
Naast de StemWijzer kunnen kiezers ook gebruik maken van bijvoorbeeld Kieskompas. Die website liet donderdag ook al weten inmiddels meer dan 300.000 unieke bezoekers te hebben gehad. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!