Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stekkerauto voor veel Europeanen te duur'

06-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Elektrische Auto Opladen 930x520
Elektrische auto's zijn voor veel Europeanen gewoonweg niet te betalen. Dat zegt de Europese brancheorganisatie ACEA in de aanloop van de stemming in het Europees Parlement volgende maand over toekomstige CO2-doelen voor auto's. Bij ACEA zijn vijftien grote Europese auto-, truck- en busbouwers aangesloten. Toekomstige CO2-reducties zijn volgens ACEA sterk afhankelijk van de ontwikkeling van elektrisch rijden. De betaalbaarheid van die auto's blijft een grote belemmering voor Europeanen om voor elektrische modellen te kiezen.

Landen met sterke economie

85 procent van de elektrische auto's wordt volgens ACEA verkocht in ,,slechts" zes West-Europese landen met de sterkste economieën. In landen in Centraal- en Oost-Europa is het marktaandeel van de voertuigen nagenoeg nul. De automakers zetten vraagtekens over het opzetten van EU-brede doelen. Zij noemen deze onrealistisch. Tegen 2025 moet dan 15 procent van de auto's op de weg elektrisch zijn.

Doel: 30 procent in 2030

Tegen 2030 moet dit 30 procent zijn. Momenteel zijn elektrische auto's goed voor minder dan 1 procent van de omzet van de automakers. De beoogde Europese doelstellingen zou volgens ACEA betekenen dat in twaalf jaar tijd dit moet gaan groeien naar 30 procent. De ACEA meent dat te weinig wordt gekeken naar wat mensen zich kunnen veroorloven. Verder wijst de brancheorganisatie op de gebrekkige infrastructuur zoals laadpalen. Ook hier wordt te weinig rekening gehouden met een grote kloof tussen landen. Van de momenteel 100.000 oplaadpunten is ruim driekwart geconcentreerd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Een land als Roemenië, dat zes keer groter is dan Nederland, telt 144 laadpalen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Wilco_vV
Wilco_vV2 sep. 2018 - 12:18

Tja, het is nog véééééls te vroeg in de ontwikkelingen hiervan om nu de consumens al te dwingen eens een nieuwe stekkerauto te gaan kopen, die er ook nog eens maar in zeer kleine bruikbare aantallen zijn.Laat de automobiel-industrie zich eerst maar eens richten op de (witte) bedrijfsbusjes en dergelijke vervoersmiddelen voor in of tussen de steden. Dat zou al een hele hoop uitmaken en wellicht de laadpalen/battery-techniek steeds verder brengen.

oldyeller
oldyeller6 jun. 2018 - 16:17

Tja, autorijden gaat alleen voor de rijken worden. En al kunnen minder rijken het wel betalen, er is gewoon geen plek voor auto's aan een laadpaal. Zeker niet in oude wijken, waar auto's nu al noodgedwongen buiten de parkeervakken staan.En al helemaal niet als de buren twee auto's hebben. Wie rond etenstijd  de auto bij een laadpaal heeft staan komt echt niet meer naar buiten om de  auto te verzetten als de accu's vol zijn. Dus wie zijn de dupe? Mensen die voor hun werk of zo 's avonds op pad moeten. Mensen die geen eigen oprit hebben. Mensen die het niet kunnen betalen worden minder mobiel. Gevolg: Visite zal wegblijven. Mensen zullen minder op vakantie kunnen,  meer isolatie, meer eenzaamheid,  Er is trouwens nog een probleem. Ik bleef laatst in het donker zowat met m'n voet in de lus van een laadkabel hangen, die over het fietspad hing. Niet echt veilig dus.Om maar niet te spreken over wat er gebeurt als iedereen tegelijk in gaat pluggen gedurende een paar weken strenge vorst met harde wind en zware bewolking. Dan ontstaat er een energie-infarct. Stroomcentrales zullen uitvallen. Hout stoken mag dan niet meer. Gas is er niet meer. Dan vriezen we allemaal dood,  Hartstikke groen...dat dan weer wel.Dan komt er op onze grafsteen te staan: "Duurzaam gestorven, klimaatneutraal begraven".Want gas voor een crematie is er tegen die tijd natuurlijk ook niet meer. Ik wens iedereen veel sterkte toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!