Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Stekker uit app voor Vierdaagselopers

17 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Nijmeegse Vierdaagse 930x520
Er komt dit jaar geen app meer voor Vierdaagselopers die een mobiel Apple-toestel gebruiken. Na dagenlang gepruts van de ontwikkelaar bleek de app dinsdag nog niet te werken. Dat was voor marsleider Henny Sackers reden om de stekker uit de app te trekken. De versie voor Android-toestellen werkt wel.

Overbelasting netwerk

De app bestaat enkele jaren en is razend populair, omdat familie van lopers via de app kan volgen waar hun deelnemer is en hoe laat deze denkt te finishen in Nijmegen. Mobiele bereikbaarheid is in de regio Nijmegen tijdens de Vierdaagse vaak een probleem door overbelasting van het netwerk. De Vierdaagseorganisatie verstuurt mededelingen en adviezen via de app.

Datalek

In de nieuwe app voor deze Vierdaagse bleek eerst een groot datalek te zitten. Daardoor waren privégegevens van gebruikers bereikbaar. Ondanks aanpassingen bleef de iOS-versie veiligheidsproblemen vertonen.
Marsleider Sackers is ,,behoorlijk geïrriteerd’’ door het werk van de ontwikkelaar. Na de Vierdaagse buigt de organisatie zich over een schadeclaim. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!