Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds minder verzekeraars in Nederland

14-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_eurobiljet_09.jpg
Er zijn steeds minder verzekeraars in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. De afgelopen jaren zijn veel kleine verzekeraars overgenomen door of gefuseerd met de grote koepels als Achmea en Aegon.
,,Vooral regionale verzekeraars sluiten zich aan bij grote bedrijven. De kosten van toezicht en administratie nemen toe en dus wordt het interessant om je aan te sluiten bij een grote partner. Ook is de markt de afgelopen jaren niet heel goed’’, verklaart een woordvoerder van het verbond. De kleinere verzekeraars zien bovendien voordelen in de schaalvergroting. Marketingtechnisch kan het bijvoorbeeld erg interessant zijn.
Zorgverzekeraars Nederland
In 2008 waren er nog 335 bedrijven die verzekeringen tegen bijvoorbeeld schade en brand aanboden in Nederland, in 2012 nog maar 238. Dat is overigens exclusief de zorgverzekeraars, want die vallen niet onder het Verbond van Verzekeraars, maar onder Zorgverzekeraars Nederland. Anderzijds bieden de meeste zorgverzekeraars ook andere verzekeringen aan onder dezelfde naam.
Premieinkomsten stijgen
Slecht gaat het niet met de verzekeraars; het bedrag dat zij binnenhalen aan premies stijgt. ,,Daaraan zie je ook dat ze niet failliet gaan en daarom verdwijnen’’, aldus de woordvoerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!