Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds minder mannen op de basisschool

06-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
basisschool_06.jpg
Mannen moeten het leuker vinden om te werken op de basisschool. Sinds 2003 is het percentage mannen voor de klas in het primair onderwijs gedaald van 22,8 procent tot 15, 5 procent in 2012. CNV Onderwijs vindt de cijfers verontrustend en komt met voorstellen voor verbetering.
Veel administratief werk
Volgens de vakbond zouden mannen meer interesse kunnen krijgen als scholen een zakelijker cultuur krijgen en nadruk komt te liggen op techniek en praktische vaardigheden en vooral weer op de belangrijkste taak: het lesgeven. Bovendien haken veel mannen, maar ook vrouwen, af door het vele administratieve werk.
'Helft mannelijke leerkrachten voelt zich alleen'
Uit een CNV-onderzoek blijkt dat 57 procent van de mannelijke leerkrachten op de basisschool zich wel eens alleen voelt tussen zijn vrouwelijke collega's. Bijna 90 procent van de mannen zegt meer mannelijke collega's te willen. Ruim 40 procent van de leraressen denkt dat mannen zich thuis voelen in een grotendeels vrouwelijk team. 45 procent van de vrouwen zou het niet leuk vinden om als enige vrouw in een mannenteam te werken. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat op 4,2 procent van de scholen geen mannen werken. Op ruim 13 procent van de scholen werkt maar één man. Op het overgrote deel van de scholen werken twee of drie mannen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!