Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Steeds minder flexibele doorlopende kredieten

16 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
geld 930
In toenemende mate worden flexibele doorlopende kredieten door geldverstrekkers uit het aanbod gehaald, constateert MoneyView. Het onderzoeksbureau constateert dat hier doelgerichte persoonlijke leningen voor in de plaats komen. 
Zo waren er in 2009 nog 44 verschillende doorlopende kredieten en 26 soorten persoonlijke leningen op de markt. Nu - in 2020 - zijn dat er respectievelijk 11 en 41. Sinds 2018 is de daling van het aanbod aan doorlopende kredieten in een versnelling gekomen, merken de onderzoekers op. Nieuwe toetreders bieden bovendien uitsluitend persoonlijke leningen aan.

Persoonlijke leningen

Hiermee lijkt de branche volgens MoneyView gehoor te geven aan een eerdere oproep van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) om niet meer en langer geld uit te lenen dan nodig is. Zo hebben persoonlijke leningen een vaste looptijd, rente en aflossingsschema, terwijl doorlopende kredieten gekenmerkt werden door flexibele einddatum, variabele rente en de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen. Kassa onderzocht eerder de doorlopende kredieten van Crédit Agricole. Hiermee gaat de geldverstrekker nu geheel stoppen.
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!