Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer ouderen aan tablet en smartphone

20-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tablet_04.jpg
Het aantal 65-plussers met een smartphone of tablet is flink aan het stijgen. Een derde van de ouderen heeft nu een tablet. In juni 2012 was dat nog 15 procent. Ook de smartphone is steeds populairder bij ouderen. In het afgelopen jaar is het aantal 65-plussers met een smartphone verdubbeld, van 16 procent naar 32 procent.
'Opmerkelijk'
Dat blijkt uit een onderzoek van Intomart GfK naar trends in digitale media, dat donderdag is gepubliceerd. Het bureau heeft geen verklaring voor de snelle stijging, maar noemt die wel opmerkelijk.
Overigens is ook onder jongeren tussen 13 en 17 jaar de tablet met een snelle opmars bezig: 39 procent van hen heeft een tablet, tegen 10 procent een jaar geleden. Ook dat is volgens Intomart GfK opmerkelijk, omdat een tablet doorgaans niet goedkoop is en voor jongeren dus moeilijk te betalen zou zijn.
Gebruik
Tablet en smartphone worden - behalve voor internetten, e-mailen en sociale media - in toenemende mate gebruikt voor internetbankieren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!