Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer oplichtingsmails

31-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
phishingdossier 930 x 520
Het aantal oplichtingsmails is explosief gestegen. In de eerste vijf maanden van dit jaar kreeg de Fraudehelpdesk, het landelijke meldpunt voor internetfraude, al 266.000 meldingen over oplichtingsmails binnen, schrijft de Stentor dinsdag.
In heel 2015 waren dat er maar 122.764. Verontrustend is vooral dat de e-mails steeds professioneler worden en daardoor niet meer van echt zijn te onderscheiden. Mensen trappen er eerder in met vaak grote gevolgen, zoals hoge rekeningen voor diensten die niet zijn gewenst en niet geleverd.  Bron: Stentor
Kassa houdt een dossier voor je bij met phishingmails. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

audb
audb31 mei 2016 - 11:24

Let op! Er is weer een mail waar in staat "Beste Klant, Wij zijn gekozen tot 'Beste webwinkel van het jaar 2016', en daar zijn wij erg trots op. Hier zijn wij onze klanten & fans natuurlijk erg dankbaar voor, en daarom verrassen wij 25 trouwe klanten. Jij mag je voor €350,- uitleven in onze webshop.Bevestig direct jouw verrassing »"  Trap er niet in de verkiezing is namelijk nog steeds bezig en er is nog geen winkel verkozen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!