Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer mensen zonder zorgverzekering

29-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2359 keer bekeken
  •  
zorg geld zorgverzekering 1127

Volgens de GGD regio Utrecht registeren ze steeds meer mensen zonder zorgverzekering, dat meldt de Telegraaf. Zorginstellingen deden afgelopen jaar 1200 meldingen over onverzekerde personen bij de gezondheidsdienst. Dat komt neer op gemiddeld 100 per maand, tien keer zoveel als in 2017.

Wie in Nederland woont, is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Toch doet lang niet iedereen dit. "Dit kan komen uit onbekendheid met de wet- en regelgeving. Mensen die zich voor het eerst in Nederland vestigen of mensen die niet in Nederland wonen maar wel werken, weten niet altijd dat ze zich als verzekeringsplichtige moeten inschrijven", aldus een woordvoerder van de GGD tegen de krant.

Niet verzekerden

Internationale studenten vallen onder deze groep van niet verzekerden. Anderen verzekeren zich niet uit geloofsovertuiging of omdat ze geen premie willen betalen. Ook verwarde personen en daklozen zijn vaak onverzekerd. ANP

Meer over:

zorgverzekering, ggd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

sinypots
sinypots3 aug. 2022 - 6:12

De verplichte basisverzekering INHOUDEN op salaris, uitkering etc. dat zou een heel groot probleem oplossen. Geen schulden (met alle gevolgen) want dit is vaak de eerste betaling, die uitgesteld wordt of niet betaald.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!