Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer mensen zeggen de vaste telefoon op

24-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4876 keer bekeken
  •  
telefoon ouderwets retro 1127

Steeds meer mensen zeggen de vaste telefoonlijn op. Ook worden er minder minuten gebeld via de vaste lijn, blijkt uit cijfers van de nieuwste Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het aantal aansluitingen voor de vaste telefoon daalde in het eerste kwartaal met bijna 1 procent naar 4,23 miljoen. Tegelijkertijd belden mensen bijna 5 procent minder via de vaste telefoonlijn. In totaal ging het nog altijd om 1,16 miljard minuten.

Wel meer mobiele telefoonabonnementen

Waar de vaste lijn afneemt in populariteit, stijgt het aantal mobiele abonnementen, aldus de ACM. Het totale aantal mobiele belminuten bleef gelijk, op 9,7 miljard. Het mobiele dataverbruik steeg met 1,7 procent tot 549 miljoen gigabyte.

'Alles in één' minder vaak gekozen

Volgens de Telecommonitor kiezen steeds minder mensen kiezen voor de ooit zo populaire combinatie van telefoon, internet en televisie bij dezelfde aanbieder. Een bundel met alleen internet en televisie is meer in trek.

Glasvezel meer in trek

Meer mensen kiezen voor een glasvezelabonnement voor tv en/of internet. Meer dan 7,38 miljoen huishoudens hebben een glasvezelnetwerk voor de deur en ruim een derde daarvan heeft ook daadwerkelijk een abonnement daarvoor. Dit aantal is iets toegenomen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De introductie van glasvezel blijft in sommige delen van het land nog wel achter. In delen van Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg is er minder glasvezel beschikbaar dan elders in het land, constateert de ACM. ANP

Doe de poll op X: Heb jij nog een vaste lijn thuis?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!