Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer jongeren werken als ZZP'er bij bezorgdiensten

08-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
muntgeld euro salaris 1127

De Kamer van Koophandel (KVK) registreert steeds meer jongeren die zelfstandig gaan werken bij zogenoemde 'platformbedrijven'. Het aantal inschrijvingen is ten opzichte van vorig jaar gestegen met 30 procent. 

Het aantal inschrijvingen in juli in de categorie platformbedrijven steeg ten opzichte van vorig jaar met 181 procent. Volgens de KVK is die stijging bijna volledig toe te schrijven aan de jongeren die zijn gaan werken voor bijvoorbeeld flits- en maaltijdbezorgdiensten. Deze groep bestaat voornamelijk uit studenten, vakantiewerkers en jongeren die in hun vrije uren bijverdienen.

Aantrekkelijk

Volgens Jessica van El, expert Jong Ondernemerschap bij de KVK, lijkt het werken voor een platformbedrijf "aantrekkelijk voor jongeren". Ze kunnen immers zelf beslissen wanneer ze beschikbaar zijn om te werken. Maar ze waarschuwt: "Hiermee ben je zelf ondernemer. Je wordt niet doorbetaald bij ziekte, krijgt geen vakantiedagen en bouwt geen pensioen op."

Volgens de KVK steeg het totaalaantal starters in juli op jaarbasis met 3 procent tot 20.796. Het aantal stoppers steeg met 6 procent tot 9593. Het aantal faillissementen kwam in juli uit op 127, waarmee het net iets onder het gemiddelde ligt van de afgelopen twaalf maanden. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!