Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer huisartsen werken parttime

11-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stethoscope_1_18.jpg
Van de huisartsen in Nederland is 38 procent vrouw. Over vijf jaar zal dat naar verwachting de helft zijn. Daardoor zal ook het aantal huisartsen dat in deeltijd werkt, verder toenemen. Dat meldde het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Nivel donderdag.
Uit de huisartsenregistratie van het Nivel blijkt dat het aantal huisartsen de afgelopen tien jaar met 16 procent is toegenomen. Daarbij verdubbelde het aantal vrouwelijke huisartsen, terwijl het aantal mannelijke huisartsen juist met 6 procent daalde. Die trend zet zich de komende jaren voort, want van de huisartsen in opleiding is momenteel 71 procent vrouw, aldus het Nivel.
Vorig jaar werkte 86 procent van de vrouwelijke huisartsen in deeltijd. Bij mannen was dat 41 procent. Cijfers over pas afgestudeerde huisartsen die op zoek zijn naar een praktijk, laten een vergelijkbaar beeld zien. De toename van het aantal parttimers is volgens Nivelonderzoeker Lammert Hingstman één van de redenen dat het aantal opleidingsplaatsen voor huisartsen de afgelopen jaren is uitgebreid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!