NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Steeds meer gemeenten met vuurwerkvrije zones

13 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
vuurwerk sterretje 1127
Dit jaar zijn er een kwart meer gemeenten die vuurwerkvrije zones hebben. De gemeenten die vorig jaar een vuurwerkvrije zone hadden, kiezen daar nu opnieuw voor. Dat blijkt uit een inventarisatie van De Volkskrant.
Van alle 355 gemeenten die de krant heeft benaderd, reageerden er 294. In 113 gemeenten zijn dit jaar een of meer vuurwerkvrije zones te vinden. Dat zijn er 22 meer dan vorig jaar. Onder meer Apeldoorn, Almere, Middelburg en Valkenburg voeren de zones dit jaar voor het eerst in. Arnhem heeft de meeste vuurwerkvrije zones in de stad, namelijk 900.
De meeste zones zijn te vinden rondom verzorgingstehuizen, winkelgebieden, binnensteden, parken, maar ook bushaltes, treinstations, ziekenhuizen, kinderboerderijen en scholen. In 180 gemeenten, nog steeds de meerderheid, zijn geen vuurwerkvrije zones. Bijvoorbeeld steden als Den Bosch, Eindhoven en Heerlen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!