Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer daghoreca in winkelstraten

30-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_winkelstraat
Er komen steeds meer cafés en eettentjes in de winkelstraten te staan. Deze nemen vooral leegstaande panden over van verdwenen winkels, blijkt uit een onderzoek van NVM.
Vullen van de gaten
Er komen steeds meer daghorecazaken in de winkelstraten te staan waar mensen tijdens of na het shoppen iets kunnen eten en drinken. Deze zaken vullen vooral de gaten die winkels hebben achtergelaten, toen ze uit he straatbeeld verdwenen.
Pure winkelfunctie
Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar van winkelpanden die puur een winkelfunctie hadden, maar nu veel gebruikt worden voor daghoreca. Dit blijkt uit het onderzoek dat makelaarsorganisatie NVM verrichte in de tien grootste winkelsteden. Er kwamen vorig jaar veel panden vrij, terwijl het aanbod van winkels afnam.
V&D
Het aanbod van winkelruimtes is volgens NVM nu wel aan het afnemen. Dit komt mede omdat panden waar filialen van failliete winkels in zaten weer worden gevuld. Zo zijn de meeste panden waar het failliete warenhuis V&D in gevestigd was nu gevuld met een of meerdere huurders.
Bron: Z24

Meer over:

winkelstraat, v&d, horeca, nvm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!