Kassa

Steeds meer bio en fairtrade in supermarkten

03-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chocolade_02.jpg
Het aanbod van biologische en fairtrade producten in supermarkten blijft toenemen. Op dit moment hebben winkels gemiddeld 116 biologische producten in de schappen liggen terwijl dat een jaar geleden nog gemiddeld 90 was. Het jaar daarvoor waren het er gemiddeld 78.
EKO-tellingen
Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie, een onderzoek naar het aanbod duurzame producten in bijna 600 supermarktfilialen. De organisatie maakte de tellingen donderdag bekend. Supermarktketen Plus is net als de vijf voorgaande jaren de best presterende keten: gemiddeld 240 biologische producten per filiaal. Jumbo bezet met 232 producten de tweede plaats.
Eerlijke prijs
Supers hebben dit jaar gemiddeld 28 fairtrade producten in de schappen. Vorig jaar waren dat er 20, het jaar daarvoor 15. Bij fairtrade producten krijgen de oorspronkelijke producenten een eerlijke prijs. De Jumbo is net als vorig jaar lijstaanvoerder met gemiddeld 66 fairtrade producten, een lichte daling ten opzichte van 2010. De Plus heeft een enorme inhaalslag gemaakt (80 procent meer fairtrade aanbod dan vorig jaar) en staat nu slechts 3 producten achter de Jumbo.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!