Kassa

'Steeds meer babymelkpoeder in de schappen'

13-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
baby_drinkt_melk_03.jpg
Zuivelfabrikant Nutricia ziet lichte verbetering in de beschikbaarheid van Nutrilon-babymelkpoeder in de Nederlandse schappen. Wel is er nog steeds sprake van een schaarste en moet de bevoorrading nog elke week extra worden opgevoerd, liet het bedrijf donderdag weten.
Grondstoffen
,,Productielijnen kun je niet zomaar aanpassen. Het maken van babyvoeding is niet iets dat je 1-2-3 voor elkaar krijgt. Je hebt bijvoorbeeld ook te maken met de levering van grondstoffen'', legt een woordvoerster uit.
Levering
Nutricia leverde half mei al zo'n 190.000 pakken flesvoeding per week aan de Nederlandse supers en drogisterijen. Dat is zeker 50 procent meer dan begin dit jaar werd geleverd. Dat zou eigenlijk ruim voldoende moeten zijn om aan de vraag te voldoen. Volgens Nutricia consumeren baby's in Nederland wekelijks maar 150.000 pakken van alle merken tezamen.
Albert Heijn ziet nog weinig verandering. ,,Er wordt iets meer geleverd, maar niet voldoende voor de vraag'', zei een woordvoerster. Ze voegde eraan toe dat klanten wel altijd via de webwinkel kunnen bestellen.
Schaarste
Dat ouders toch vaak misgrijpen in de schappen, wordt geweten aan Chinezen die hier grote partijen babymelkpoeder zouden opkopen. In veel winkels geldt nu daarom een beperking op het aantal pakken dat een klant aan de kassa mag afrekenen.
Sinds er vorige maand grote ophef ontstond over de schaarste van babymelkpoeder, heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) geen nieuwe klachten meer ontvangen van supermarkten. De fabrikanten hebben toegezegd om hun productie voor de Nederlandse markt op te voeren en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is nu bezig met een onderzoek om de grijze handelskanalen naar China in kaart te brengen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!