Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Stedeling is minder blij met buurt

3 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
stad930x520
Mensen die in steden wonen, zijn minder tevreden over hun buurt dan mensen uit kleinere plaatsen en dorpen. Stedelingen geven hun wijk een 7,2, anderen komen op een 7,7 uit. Het gemiddelde voor heel Nederland is een 7,4.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn stedelingen minder positief over de samenhang in de wijk. Mensen in de buurt kennen elkaar nauwelijks, zeggen ze. Bovendien vinden stedelingen dat mensen minder prettig met elkaar omgaan. Ze voelen zich ook minder thuis in de wijk.
Stedelingen zijn wel tevreden over de voorzieningen die hun buurt te bieden heeft, zoals straatverlichting, speelplekken en parken.
Mensen in het oosten en het midden van het land en in het oosten van Noord-Brabant zijn het meest te spreken over hun omgeving.
Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen met een hoge opleiding een hoger cijfer (7,6) geven dan mensen met een middelbare opleiding (7,4) of een lage opleiding (7,3). Ouderen zijn tevredener dan jongeren en jonge volwassenen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!