Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stedelijk Museum op eerste dag drukbezocht

24-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Toeristen_02.jpg
Het zondag voor het publiek heropende Stedelijk Museum beleefde een goede eerste dag. Ruim 4500 mensen bezochten het museum. ,,Een groot succes'', noemt het Stedelijk Museum de eerste dag.
Drukte
De drukte begon al voordat de deuren opengingen. Vanaf half tien vormde zich een rij van 150 mensen voor de ingang. Een kunstliefhebber lag al sinds vijf uur in de ochtend in een slaapzak voor de deur, aldus het museum. Hij werd om 10 uur als eerste bezoeker verwelkomd door zakelijk directeur van het museum Patrick van Mil.
'Ronduit ontroerend'
,,Dit is een dag waar we jaren naar uitgekeken hebben. Mensen zijn zichtbaar blij dat ze het Stedelijk - hún Stedelijk - weer in kunnen. De opening zaterdagavond was schitterend, maar dit is natuurlijk waar we het allemaal voor doen: de bezoekers'', zegt Van Mil. De directeur noemt de reacties van mensen die weer oog in oog staan met hun favoriete kunstwerken ,,ronduit ontroerend''.
Volgens het museum kwamen de bezoekers uit binnen- en buitenland en zaten er opvallend veel families met jonge kinderen tussen.
Vernieuwing
Het Stedelijk was bijna 9 jaar dicht voor een grootscheepse vernieuwing. Architect Mels Crouwel nam het gebouw flink onder handen en ontwierp een moderne spierwitte vleugel, die in de volksmond 'de badkuip' is gaan heten. Ook de oudbouw uit 1895 onderging een grondige opknapbeurt.
Verdubbeling van oppervlakte
Tijdens de verbouwing, die 5 jaar langer duurde en 37 miljoen euro meer kostte dan gepland, is de oppervlakte van het museum verdubbeld. Het Stedelijk mikt straks op 500.000 bezoekers per jaar.
Officiële opening
Zaterdag werd het hernieuwde museum officieel geopend door koningin Beatrix. De opening werd 's avonds gevierd met tal van artiesten. Onder meer zangeres Wende Snijders, de Jeugd van Tegenwoordig en Het Nationale Ballet gaven acte de présence.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!