Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Stationsverbod en boete voor overlastgevers

01-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_station_34.jpg
Mensen die op stations overlast veroorzaken, lopen vanaf vrijdag het risico van een stationsverbod en een hoge boete. Het is een van de maatregelen die genomen zijn om de agressie in het openbaar vervoer tegen te gaan.
Afspraken maken
Na het zoveelste geval van agressie op het spoor, kwamen op 11 maart staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur), minister Stef Blok (toen tijdelijk van Veiligheid en Justitie), de NS, ProRail en de vakbonden bij elkaar om afspraken te maken over de aanpak van geweld in het ov. Zo komt er meer personeel op late treinen van NS en een permanente politievoorziening op de twintig grote stations met stationsagenten.
Verblijfsverbod
Het stations- of verblijfsverbod voor overlastgevers is ook een van de extra maatregelen. Het is vrijdag versneld ingevoerd. Naar verwachting zullen jaarlijks enkele tientallen mensen per jaar een verblijfsverbod krijgen. Wie het overtreedt, riskeert een boete van 4050 euro.
Op te treden tegen overlastgevers
,,Het is voor vervoerders nu mogelijk om op te treden tegen overlastgevers, ook als die niet met het openbaar vervoer reizen. Denk bijvoorbeeld aan drugsdealers", aldus Mansveld. ANP

Meer over:

trein, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!