Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Station Zwolle dit weekeinde weer dicht

03-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Het NS-station in Zwolle gaat komend weekeinde weer hermetisch op slot voor reizigers. ProRail legt de sporen en perrons, die wegens de grootschalige verbouwing waren weggehaald, weer op hun plaats.
,,We zetten alles op alles om maandagmorgen de treinen weer normaal te laten rijden'', aldus een woordvoerder van ProRail vrijdag. Het station was in juli ook al een weekeinde gesloten en gaat in oktober nog een keer 3 dagen dicht.
De verbouwing is nodig om Zwolle aan te sluiten op de komende Hanzelijn vanuit Lelystad en om de groei van het aantal reizigers op te vangen. Het gaat om de grootste stationsverbouwing in de geschiedenis van ProRail.
ProRail werkt met bijna 200 mensen dag en nacht door aan de verbouwing van het Zwolse station. Er komt onder meer een nieuwe reizigerstunnel, waarvoor de dekken dinsdag op hun plaats zijn gelegd. De tunnel gaat in 2014 pas officieel open.
De NS zetten in het weekeinde bussen in voor reizigers die vanaf Zwolle in noordelijke of zuidelijke richting verder moeten reizen. Dat zal zeker vertraging opleveren, aldus ProRail.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!