Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Statiegeld kleine flesjes mogelijk eerder ingevoerd

27 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
930x520_plasticfles
De statiegeld op kleine flesjes komt mogelijk eerder dan verwacht. Het is de bedoeling dat plastic drankverpakkingen vanaf 2021 ook massaal worden ingeleverd. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil de eerdere invoering mogelijk maken.
Als de strijd tegen zwerfafval niet genoeg oplevert, is volgens de staatssecretaris de maatregel van statiegeld nodig. Het middel is alleen te voorkomen als er 70 tot 90 procent minder flesjes in het zwerfafval zitten en 90 procent van plastic flessen wordt gerecycled. Het lijkt erop dat dit niet zal worden gehaald.
Volgens de laatste cijfers zwerven er namelijk steeds meer flesjes de natuur in. Van Veldhoven geeft aan de Tweede kamer aan dat dit haar zorgen baart. Ook wordt de bewindsvrouw ongeduldig omdat gemeenten en de verpakkingsindustrie het nalaten met een plan te komen. Daarom komt de staatssecretaris nu zelf met maatregelen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!