Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Startpunt Geldzaken schiet consument te hulp

23-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5euros_33.jpg
Budgetvoorlichtingorganisatie Nibud begint met drie andere partijen het Startpunt Geldzaken. Met dit initiatief willen de organisaties consumenten beter helpen bij hun geldzaken. Woensdag presenteren zij hun plannen.
Samenwerking
Het Startpunt Geldzaken, met gelijknamige website, is een samenwerking van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland.
De vier partijen stellen dat een goede voorlichting aan consumenten in deze tijd meer dan ooit belangrijk is. ,,Informatie over geldzaken is nu vaak versnipperd aanwezig over meerdere instanties'', zegt een woordvoerster van het Nibud.
Thema's
Bij het Startpunt Geldzaken brengt elke organisatie zijn eigen unieke expertise in. Daarmee dekt het startpunt diverse thema's die voor alle inkomensgroepen belangrijk zijn. Daarbij valt te denken aan budgettering en besparing, huis en hypotheek, sparen en beleggen, pensioen en financiële planning.
De komende maanden werken zij het initiatief verder uit. In het najaar verwachten ze daadwerkelijk van start te gaan. ANP

Meer over:

nibud, diginieuws, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!